Escitaloprammal babavállalás

Kérdés:  Babát vállalhat az ember, ha antidepresszánst szed. Reggel 20 mg Escitalopramot szedek generalizált szorongásra, este már harmadolom az 50 mg-os Velaxint, ami kb. 16 mg. Lassan javul az állapotom, de azt érzem, hogy még egy ideig muszáj gyógyszereket is szednem, sőt így is nehéz, mert próbálom az estit elhagyni, de azért így is szorongok, igaz nem olyan erősen.
A pszichiáterem szerint lehet, de nem ajánlott. Ettől sajnos nem lettem okosabb. Ha nem ajánlott, miért? Konkrétan mit okozhat a babánál? Azt olvastam, hogy nem tudták kimutatni, hogy kárt okozna a Citalopram hatóanyag, de azt sem hogy nem.
Kissé tanácstalan vagyok, elhagyni még nem tudom teljesen a gyógyszereket, max. az estit, bár attól is félek. Viszont lassan 38 éves leszek, és nem szeretnék már sokat várni, főleg hogy kettőt is szeretnénk.
Segítségét előre is köszönöm!

| terhesség, gyógyszeres kezelés, genetikus
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Sokkal konkrétabbat én sem tudok mondani, pláne ismeretlenül. Ha egy depressziós vagy erősen szorongó hölgy babát szeretne, érdemes lenne előbb kigyógyulni a betegségéből, minden lehetséges módon, ide értve egy komoly pszichoterápiás kezelést. Ha mégis kell gyógyszert szednie és várandós, ez a helyzet komoly, rendszeres együttműködést igényel a szülész a pszichiáter és a kismama között, mérlegelés tárgya hogy mi árt jobban, a betegség vagy a gyógyszer.-Érdemes még bevonni egy genetikust is, aki konkrétan meg tudja ítélni, mennyire káros az adott gyógyszer a magzatra nézve.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2016-08-22 19:09:32
| terhesség, gyógyszeres kezelés, genetikus
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop