Generalizált szorongás

Kérdés:  49 éves férfi vagyok. 4 éve állapítottak meg nálam generalizált szorongást, illetve agorafóbiát. Ezen betegségem miatt azóta nem tudok dolgozni járni. Az első két évben Citapramot, Cipralexet és Rexetint szedtem, de nem igazán vált be. Így kb. fél éve kéthetente pszichiáterhez járok, aki Anxiront 3x2,5 mg-ot, illetve fokozatosan emelt jelenleg 3x 0,5 mg Frontint szedek.
Az állapotom továbbra sem javul, egy kicsit jobb, de nem tökéletes. Az orvosomat kértem, hogy próbáljunk ki más gyógyszereket is pl. Lyrica, Mirtazepan, Sertralinvagy Snri készítményeket, hátha segítenének, de erre nem hajlandó, azt mondta, hogy ezek a gyógyszerek nem segítenének, csak a Frontint emeli folyamatosan, illetve antipszihotikumot akar felírni, de azt meg én nem szeretném szedni.
Nem tudom, most mit csináljak? Orvost kellene váltanom vagy hallgassak rá és emeljem a Frontint 3x 1 mg-ra, és szedjek antipszihotikumot?
Önnek mi a véleménye?
Köszönöm válaszát!

| szorongás, stressz, terápiás hatásosság megítélése
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Lehet, elkerülte a figyelmét, de most ugyanannak a szakorvosnak írt, aki néhány napja egy másik fórumon megválaszolta ugyanezt a kérdést. Most sem tudok mást válaszolni, mint hogy a diagnózisa és a gyógyszerei leírása alapján szerintem nem lehet véleményt mondani arról, hogy magát jól vagy rosszul kezeli az orvosa. Viszont ha nem bízik benne, akkor lehet az a leghíresebb művelője a szakmájának, nem fog segíteni a terápia. Egyébként ha a betegsége miatt 4 éve nem tud dolgozni, akkor vélhetőleg komoly szemléletbeli változtatás lehet szükséges a terápiában, ami lehet személyi kérdés, de rendszer- és módszerbeli is….
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-09-18 21:46:26
| szorongás, stressz, terápiás hatásosság megítélése
hirdetés