A szorongás miatt van?

Kérdés:  18 éves lány vagyok. Számos problémáim vannak az egészségemmel - többek között az immunrendszeremmel, bélrendszeremmel (gasztritisz, reflux, belső aranyerek, fruktózintollerancia) és fül-orr-gége problémáim vannak (töbszörös garattályogok és emiatt kialakult hegek, krónikus fájdalmak).
Ezekhez a tünetekhez most hozzá társult (néhány éve, de az utóbbi 3 hónapban felerősödtek tüneteim) állandó gyengeség, fáradság, hányinger, fejfájás, bizonytalan érzés.
Volt egy koponya MRI-m amely a fissura centralisnál mutatott egy két centiméter nagyságú dyplasiát. Az ottani orvos azt mondta nekem, hogy mindenképp neurológushoz kell fordulnom, és hogy epilepsziára utal.
El is mentem neurológushoz, ő azt mondta nekem, hogy szorongok és ettől vannak tüneteim és pszichiáterhez kell fordulnom.
Évekig voltam kezelés alatt egy gyerekkori trauma miatt, ők közölték velem, hogy rendesen feldolgoztam a történteket. Viszont, amikor 3 éve a tüneteim elkezdődtek ismét pszichológushoz fordultam 1,5 évig voltam kezelés alatt, de több orvos is mondta nekem, hogy a tüneteim nem pszichés eredetűek és forduljak orvoshoz.
Mi akkor a bajom? Kezd nagyon terhelő lenni a fájdalom és a rosszullét.
Köszönöm előre válaszát!

| szorongás, lelki eredetű testi tünetek, kombinált kezelés., lelki eredetű testi tünetek
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(decemberi)   InforMed

Válasz:  Egy sokféle szervi tünetet okozó probléma hátterében testi és lelki ok is lehet, néha-ezek kombinálódnak. Először mindig ki kell zárni a szervi betegségek lehetőségét, ha ez megtörtént, elkezdődhet a lelki kivizsgálás és kezelés. Leírása alapján ez több menetben lejátszódott Önnél, testi és lelki kezelésekkel felváltva. Ha jól értem az utolsó kivizsgálás sem talált a háttérben számottevő szervi betegséget. Sajnos személyes vizsgálat és az egész eset ismerete nélkül nem tudom megmondani, most melyik lépés lenne célszerű. Lehet kombináltan egy jó belgyógyász és egy pszichoterapeuta tudnának Önnek segíteni.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-12-23 04:15:18
| szorongás, lelki eredetű testi tünetek, kombinált kezelés.

Web Design & Development Prowebshop