Aggódom a memóriazavarom miatt

Kérdés:  Már régóta viccelődünk a párommal a memóriám tökéletlenségén. Egyre sűrűbben jelentkeznek ezek a gondok. Általában a közelmúlt dolgok esnek ki. Elfelejtek átadni üzeneteket, elköszön egy családtagom tőlem, hogy elmegy itthonról, én visszaköszönök, majd pár perc múlva megkérdezem, hol van (elmondják és be is ugrik) stb...
A legbosszantóbb eset ma történt, párommal együtt tévéztünk este, majd reklám közben megkérdezte, hogy mit néztünk az elmúlt fél órában. Rengeteget törtem a fejem kb. öt percen át, de semmi. Fogalmam sem volt mit néztünk. Aztán bevillant minden, szinte szóról szóra el tudtam mondani a sorozatban történteket, amit néztünk.
Ez már biztosan nem normális, szeretném tudni, vajon mi és mekkora a baj? (Nem iszom, nem dohányzom, nem kávézok, soha semmilyen káros szenvedélyem soha nem volt, 35 éves vagyok, gyógyszereket nem szedek, viszont sajnos elég stresszes az életem az elmúlt 3-4 évben.)

| feledékenység, memória zavar, stressz, kivizsgálás.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(januári)   InforMed

Válasz:  Vizsgálat nélkül nehéz megmondani, de nagy valószínűséggel nem szervi ok okozza a zavart. Érdemes lenne neurológushoz majd utána pszichiáterhez fordulni. A stresszes élet, túlfeszültség, szorongás, akár depresszió is okozhat ilyen tüneteket, de ha már ilyen fokúak, nagy valószínűséggel szaksegítség nélkül nem tudja leküzdeni.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Feledékenység, delírium és demencia (Alzheimer-kór) rovatban olvashatók.

2017-01-23 06:09:19
| feledékenység, memória zavar, stressz, kivizsgálás.
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop