Pszichés eredetű lehet?

Kérdés:  22éves nő vagyok. Egyik este arra ébredtem a semmiből, hogy hiába veszek levegőt, mintha képtelen lennék lélegezni, a szívem nagyon szaporán vert.
Nagyon megijedtem, kinyitottam az ablakot, kidugtam a fejem és mondogattam, hogy "semmi baj, nyugi, most jobb lesz…". Jobb is lett, de azóta is néha rám jön a félelem, hogy nem fogok levegőt kapni és mintha nehezebb lenne a légzés. Nyomná valami a mellkasomat. A vérnyomásommal soha nem volt baj, de most alacsony 109 és 90-98 a pulzusom hozzá.
Sok idegeskedés, stressz ért mostanában, kevesebbet is pihentem.
Vajon pszichés eredetű, keressek fel egy pszichológust, vagy inkább csak sétáljak be a háziorvoshoz kivizsgálásra? Vagy esetleg tudok én valamit előtte kipróbálni, hátha jobb lesz?
Köszönöm előre is!

| szorongás, stressz, háziorvos, pszichoterapeuta
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(márciusi)   InforMed

Válasz:  Ha az említett-- valószínűleg szorongásos --panaszai többször ismétlődnek, vélhetőleg mindkét Ön által is említett teendő javasolt, tehát először is forduljon a háziorvoshoz, aki vizsgálattal ki tudja zárni az esetleges szervi betegségeket, majd ha ez megtörtént akkor érdemes pszichológushoz, pszichiáterhez fordulni. Mielőtt a második lépést is megtenné, rendszeres pihenés,-rendszeres mozgás az, amivel segíthet magán.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2017-03-17 06:46:13
| szorongás, stressz, háziorvos, pszichoterapeuta
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop