Meg lehet egyedül küzdeni vele?

Kérdés:  40 eves no vagyok, kulfoldon elek, oktober ota voltak mindenfele testi bajaim, hetente ketszer mentem korhazba mindenfelevel.
Majd november kozepen beutaltak egy klinikara, ahol szerencsem volt - van az osztalyon egy magyarul is beszelo orvos. Itt panikbetegseget es szorongasos betegseget allapitottak meg, elkezdtek a gyogyszerezest Venlafaxin 187,5 mg es Mirtazepan 15 mg plusz szukseg eseten Pipanperon max. 20 ml.
Egy honapot voltam bent a klinikan majd hazamehettem. Sokkal jobban voltam, neha egy kis szorongas, de a panik nem jelentkezett.
December 23-tol februar 1-ig es onnantol februar 21-ig mindennap kellett a nyugtato! Konroll alkalmaval ujra befektettek, ami 3 hete volt, azota is itt vagyok.
Gyogyszeremeles Venlafaxin 300 mg, Mirtazepan 30 mg. Csutortokon ujra hazamehetek, de sajnos nem vagyok jobban - vagyis sokszor renegek, ejjel borzasztoan izzadok, van hogy haromszor cserelem a takarot.
Nem sok ez a gyogyszeradag? Mi az on velemenye, pszichoterapia nelkul ki tudok ebbol gyogyulni? On mit tanacsolna?
Valaszat elore is koszonom!

| szorongás, gyógyszeres terápia, pszichoterápia.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(márciusi)   InforMed

Válasz:  Valóban elég sok gyógyszert kap, de sajnos személyes vizsgálat nélkül, az összes körülmény ismerete nélkül nem tudhatom, milyen terápia lenne megfelelő. Én mindenképpen alkalmazok pszichoterápiát is a gyógyszeres terápia mellett vagy helyett, ha a páciens alkalmas arra.A gyógyszeres terápia általában előbb hat, a pszichoterápiához több személyes befektetés, hosszabb idő, több belső munka szükséges és megfelelően képzett szakember.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2017-03-27 03:56:20
| szorongás, gyógyszeres terápia, pszichoterápia.

Web Design & Development Prowebshop