Dulsevia - Kellemetlen érzések, mellékhatás

Kérdés:  A Dulsevia gyógyszert már 5 napja szedem, és egyre rosszabbul érzem magam. A szájszárazság miatt, rengeteg vizet iszok, ebből kifolyólag kb. másfélóránként járok ki és izzad a tenyerem.
4 napja egyáltalán nincs étvágyam, 2 szem pogácsát eszem, amikor a gyógyszereket kell beszednem, hogy mégse éhgyomorra (reggel 2x0,25 mg Frontin, délben 1x0,25 mg Frontin, este 1x30 mg Dulsevia).
Vasárnap voltam vásárolni (párommal), a boltban olyan erősen rosszul lettem, úgy éreztem elájulok, hogy legszívesebben leültem volna egy raklapra. Még sosem éreztem ilyet. Most voltam sétálni (párommal) és legszívesebben egyből visszafordultam volna, olyan erős ijedtség lett úrrá rajtam.
Kb. 7 éve (munkahelyi baleset miatt) szedtem Sertralint, és akkor nem voltak ilyen problémáim a gyógyszertől. Lehet, most is inkább azt kellene szednem? Mit tanácsol?
Nagyon köszönöm a válaszát!

| szorongás, stressz, antidepresszáns mellékhatása
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(májusi)   InforMed

Válasz:  Egyénileg eltérő lehet, ahogy valaki reagál az antidepresszáns mellékhatásaira, általában a mellékhatások 3-5 nap alatt elmúlnak a hatás viszont csak 2-3 hét szedés után jön. Egy trauma feldolgozásához érdemes pszichoterápiát / is / alkalmazni, akkor nincs ilyen probléma, viszont sokkal több személyes befektetést igényel.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2017-05-11 07:23:37
| szorongás, stressz, antidepresszáns mellékhatása

Web Design & Development Prowebshop