Édesanyám pánikbetegsége

Kérdés:  Édesanyám tavaly december óta pánikbeteg, illetve depressziós. Soha nem hittem volna, hogy az én életvidám, mindig mosolygós, családját imádó anyukám (és barátnőm), ilyen szörnyű állapotba kerül.
Most múlt 60 éves. Megjegyezném, hogy én is és a fiútestvérem is átestünk ezen, de mindketten tudjuk kezelni, a mindennapi életben nem okoz problémát. Anyukám sajnos nem működik együtt velünk a gyógyulásában, nem érdekli semmi, nem törődik magával sem, nem nagyon jár sehova.
Azt mondja, pánikrohamai vannak, olyankor ügyeletet kell hívni hozzá, mert úgy érzi, meghal. Persze ilyenkor nem nagyon tudnak mit kezdeni vele, azt mondja az orvos, vegyen nagy levegőket, vegye be a gyógyszerét.
Tudom milyen érzés ez, nekem is volt, de leküzdöm. Rivotrilból napi 4-et szed, plusz altatót és valami hangulatjavítót is. Hol jobban van, hol rosszabbul, de ezt nagyon rossz látni nekünk, és már nem tudjuk, mit tegyünk.
Esetleg be lehetne küldeni egy szanatóriumba, ahol jobban lesz és visszakapjuk őt? Ha van ilyen, mi ennek a módja, hogyan intézkedjünk és kinél?
Nagyon köszönöm megtisztelő válaszát, mert nagyon el vagyok keseredve!

| pánikbetegség, depresszió, pszichoterápiás intézményes kezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(júniusi)   InforMed

Válasz:  Megértem az elkeseredését. Az édesanyja gyógyszerelésébe, pláne személyes találkozás nélkül nem szólhatok bele, de lehet, érdemes lenne pszichoterápiás kezeléssel kiegészíteni a kezelést. Ennek létezik intézményes formája is, mindenképpen jelentős személyes befektetést, belső lelki munkát-igényel a beteg részéről is. Nem sok ilyen intézmény van Magyarországon, Pszichoterápiás klinika Budapesten, Tündérhegy, Thalassa Ház, szintén Budapesten,-Csanyik. A pszichiáter kezelő segíthet ez ügyben.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2017-06-19 02:22:40
| pánikbetegség, depresszió, pszichoterápiás intézményes kezelés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop