Clonotril, Rivotril vagy Prazolex?

Kérdés:  Már egy jó ideje szedtem a Rivotrilt pánikbetegségem végett. Miután nem lehetett kapni nálunk a gyógyszertárakban, az orvosom Prazolexet írt fel, de úgy érzem, hogy nincs olyan hatása számomra, mint a Rivotril.
Több alkalommal is levertnek éreztem magam, megszédültem, szédülésérzésem volt stb. Közben újra megjelent a piacon a Rivotril, de Clonotril néven. Az orvosom azt mondta, hogy ez ugyanaz a gyógyszer, csak más néven és hogy visszatérhetek ennek a gyógyszernek - Clonotril - a használatához.
2,5 hónapos Prazolex használata után, visszatérhetek egyik napról a másikra a Clonotril (Rivotril?) használatára?
Köszönöm szépen a türelmet!

| gyógyszer, gyógyszer váltás, tüneti vagy oki terápia
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(júniusi)   InforMed

Válasz:  Kár hogy nem ismerem a betegsége és a kezelése részleteit, de személyes vizsgálat nélkül akkor is nehéz lenne véleményt mondani, csak általánosságban tehetem…-Először is, véleményem szerint az Ön által említett gyógyszerek közül egyik sem a pánikbetegség gyógyszere, csak tüneti szerek, mint foggyökér gyulladásnál a fájdalomcsillapító. A Clonotril és a Rivotril kémiailag valóban azonos, a Prazolex más összetételű. Ha eddig segített a Rivotril akkor vélhetően továbbra is segíteni fog, akár a Clonotril is, de ismétlem ezek csak tüneti szerek és nagy a hozzászokás veszélye. Érdemes lenne ezekről a kérdésekről elbeszélgetni a kezelőjével.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2017-06-22 05:39:17
| gyógyszer, gyógyszer váltás, tüneti vagy oki terápia
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop