Agresszív, féltékeny viselkedés

Kérdés:  23 éves vagyok. Régóta küzdök ezekkel a problémákkal, esténként nem tudok aludni, hangulatingadozásaim vannak, egyik pillanatban nincs semmi gond, jókedvem van, a másik pillanatban ideges leszek, elkezd remegni a kezem, úgy érzem, hogy mindenki csak becsap és kibeszél a hátam mögött, hogy senki sem szeret, nincs rám szükség, ingerlékeny leszek.
Sajnos erre rá is ment a kapcsolatom, állandóan féltékeny voltam, kiabáltam, idegeskedtem.
1,5 éve voltam pszichiáternél, ott azt mondták, hogy szorongásos depresszióm van és tovább küldtek egy pszichológushoz. Fél évig jártam, de semmi hatását nem éreztem.
Amikor először voltam azért mentem, mert a párom el akart hagyni és rám tört egy olyan érzés, hogy senkinek nem kellek, semmire nem vagyok jó, nincs rám szüksége senkinek, csak egy teher vagyok mindenkinek. Akkor meg fordult a fejemben, hogy végzek magammal.
A mai napig gyötör a hangulatingadozás. Most jelenleg egyedül élek, elvesztettem mindenkit, aki körülöttem volt, a barátaimat, a családomat és a vőlegényemet.
Talán ez annyiból jó, hogy így nem bánthatom meg őket többé.
Nem tudom, mitévő legyek?
Válaszát előre is köszönöm!

| szorongás, hangulatingadozás, egyéni vagy intézményes pszichoterápia
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(júliusi)   InforMed

Válasz:  Leírása alapján azt látom, nagyon is indokolt volt, hogy pszichiáternél jelentkezett, s az is vélhetőleg az volt, hogy pszichológushoz küldte. Láthatóan a fél év terápia, amennyiben jó volt a kolléga diagnózisa és eléggé erős a motiváció a változásra, nem volt elég. Megértem, hogy nem érezvén látványos változást, elvesztette a kedvét, vélhetőleg egyéb, a diagnózisban nem említett hangulati és személyiségproblémák is keverednek a képbe, amelyek megnehezítik a kezelést. Az azóta eltelt elmagányosodás igazolja, hogy komoly, az egész életét befolyásoló betegségről, állapotról lehet szó, mindenképpen kezelni kell, magától nem fog elmúlni. Talán érdemes lenne pszichoterápiához is értő pszichiátert keresnie --személyesen- – vagy akár intézményes pszichoterápiát, mindezt hosszabb távra tervezve, akár átmeneti gyógyszeres terápiával is-kiegészítve.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2017-08-03 08:21:37
| szorongás, hangulatingadozás, egyéni vagy intézményes pszichoterápia
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop