Hipochonder - Beteges rettegés betegségektől

Kérdés:  Sajnos azt veszem magamon észre, hogy minden nap betegségeket keresek az interneten, és utána keresem a testemen a tüneteket.
Szeretnék róla leszokni. Sajnos családomban 6 év alatt hárman meghaltak - ebből ketten betegségtől, egy pedig öregségből. Nagyon sok mindenről le kellett ezen események miatt mondanom, 23 éves lány vagyok.
Előttem az élet és ez a dolog kezdi megmérgezni az életem, Úgy gondolom, hogy ezen okok miatt kialakult bennem a hipochonderség. Néha előjön, nem tudok leállni. Viszont orvost sosem kerestem fel a beképzelt betegségek miatt.
Ön mit javasolna doktornő?

| szorongás, stressz, hipochondria, veszteségfeldolgozás
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(júliusi)   InforMed

Válasz:  Fiatal kora ellenére nagyon sok lemondás , veszteség nehezítette eddig az életét. Az ezek miatt kialakult frusztráltság halálfélelmet, szorongást betegségektől való félelmet mobilizált. Leírása alapján úgy látom ezek a panaszok, tünetek már igen jelentős szorongásos állapotot jeleznek ami-sajnos nem fog magától elmúlni. Érdemes lenne pszichiáternél, pszichoterapeutánál jelentkezni személyesen is. Pszichoterápiás kezeléssel, vélhetőleg veszteség feldolgozással, gyászmunkával-panaszai,-betegsége orvosolható, anélkül egész jövendő életére negatív hatással lehet ez az állapot.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2017-08-03 08:21:37
| szorongás, stressz, hipochondria, veszteségfeldolgozás

Web Design & Development Prowebshop