Tanácstalanság - Olvexia és szteroid együttes szedése

Kérdés:  40 éves barátom miatt vagyok tanácstalan és már lassan én is rámegyek. Olvexiát szed nagyon sok éve és mellette doppingszereket használ. Félóránként változik a hangulata, időnként tör, zúz és az is előfordul, hogy verekszik.
Nem tudom, hogy lehetne segíteni rajta, a doppingszerek használatát nem fogja abbahagyni. Kerestem volna egy írást az Olvexia és a szteroidok együttes használatáról, hogy megmutassam neki, de nem találtam semmit.
Ebben szeretném a segítségét kérni!
Köszönöm!

| gyógyszer, gyógyszer kölcsönhatás. Agresszív viselkedés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Ilyen konkrét-összefüggésben írást én sem találtam, de nagyon gazdag szakirodalma van az antidepresszánsok hatásmechanizmusának, a depressziónak, valamint a szteroidok által kiváltott depresszív és agresszív viselkedésnek. Ha a barátja kezelőorvosa tudná, hogy mi zajlik, vélhetőleg nem alkalmazná az említett gyógyszert. Sajnos a legális gyógyszerek és a vény nélkül alkalmazott szerek, szteroidok, doppingszerek/ nem tudom ez alatt mit ért?/ együttes szedése sokszor kiszámíthatatlan reakciókat okozhat. A barátján csak akkor lehet segíteni, ha ezt ő is akarja, addig meg csak azt mondhatja el neki hogy milyen hatással van Önre / és a kapcsolatukra/-az agresszív-viselkedése és Ön ezt még meddig hajlandó tolerálni…
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2017-08-28 01:01:00
| gyógyszer, gyógyszer kölcsönhatás. Agresszív viselkedés

Web Design & Development Prowebshop