Pánikroham

Kérdés:  21 éves lány vagyok. 2017. 02. 23-án pánikrohamot kaptam vezetés közben. Több feldolgozhatatlan haláleset, párom és munka elvesztése stb.-után. Én nem hittem el, hogy pánikbeteg lehetek. Azóta félek vezetni és egyedül lenni.
Elkezdtem a kardiológiai kivizsgálást, ahol tachycardiat, kettős aorta viciumot, aorta insuff. (enyhe szívelégtelenséget) fedeztek fel. Volt rajtam 24 órás ekg, szívultrahang, gégetükrözés. Bétablokkot kaptam amiből két szemet vettem be, mert levitte a vérnyomásom, a pulzusom mégjobban fel.
Nem mentem vissza a doktornőhöz, mert a pánik miatt nem válaszolt a feltett kérdéseimre. Mit sportolhatok (kb. 30 kiló felesleg van rajtam), amikor felkelek az ágyból, már lefáradok. Mit ehetek, hogyan kezdjek bele a fogyásba? Csak azt mondta, hogy olvassak utána a neten.
Elkezdtem szedni a Dalsant és a Frontint. Igazából hol jöttek a rohamok, hol nem, de ritkábbak voltak. Teherbe estem. Egyből abbahagytam. Hétfőn volt az abortuszom a nőgyógyászom utasítására.
Kiderült, hogy májbetegségem és epekövem is van. Baromi sokat ültem a sürgősségin, de minden rosszullét után megmondták, hogy pánik. Csináltak CT-t, azt mondták minden rendbe a tüdőmmel. 3 napja elkezdtem szedni a Cipralexet egyelőre fél szemet és Frontint. Eddig 0,25 mg Frontint szedtem. Viszont mióta a Cipralexet szedem, nagyon erős rohamaim vannak, fuldoklok, köhögök, fáj a fejem, szédülgetek. 0,75 mg Frontint használok most mellé. Éjszaka felriadtam, hogy fulladok.
Az abortuszom óta van ez. A Dalsan mellett ezt nem éreztem ilyen erősen, ,lehet azért mert ez a gyógyszer hat? Mert a Dalsan mellett is voltak rohamaim. Vagy esetleg keringési szívproblémám lehet?

| szorongás, stressz, komplex kezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Leveléből a feszültséget látom, a sok kivizsgálást, a kapkodást , sok megválaszolatlan kérdést és az alap szorongásos betegség mellett most még a terhesség elvesztését is mint-negatív eseményt. Nem hinném, hogy szervi kivizsgálások felé kellene mennie, hanem sok időt eltöltenie --hozzáértő szakember segítségével-- a lelki gubancok kibogozásával. A gyógyszerek megfelelő beállítása is fontos, de a lelki tényezőkkel való foglalkozás nélkül nem valószínű hogy jobban lesz.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2017-09-04 08:27:37
| szorongás, stressz, komplex kezelés

Web Design & Development Prowebshop