Újra pánikbeteg?

Kérdés:  Fiam 19 éves. Egész gyerekkorában problémás volt. Sokszor megfordultam vele pszichológusnál. 5-es tanulóként sokszor a tanárnő ment le érte reggel az udvarra, mert ott megállt és nem ment be. Aztán egész nap semmi probléma nem volt vele.
Most érettségizett, legalábbis én így tudtam. Aztán kiderült (véletlenül egy tanárjától tudtam meg), hogy nem ment be szóbelire. Itthon az írásbelik után feldobott volt, jól sikerültek neki, ezt a tanárja is mondta. A szóbeli után azt mondta a történelmet elrontotta. Később pedig, hogy ebből pótérettségiznie kell. Eljátszotta, hogy beiratkozott pótvizsgára. Így most az egész érvénytelen neki.
Megbeszéltük, hogy egy év múlva ugyanott az iskolájában megcsinálja. Nem mérges vagyok rá, hanem meg vagyok ijedve és csalódott vagyok. Amin a legjobban megdöbbentem, a barátai sem tudnak erről semmit. (Ő mondta.) Pedig van olyan, akivel kicsi gyerekkora óta barátkozik. Nincsenek tervei, ambíciói, csak úgy elvan. A testvérem családi vállalkozásába besegít, ha éppen szükség van rá.
Kérem, írja meg véleményét, tanácsát a fiam viselkedéséről.
Köszönöm válaszát!

| szorongás
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(októberi)   InforMed

Válasz:  Bár nagyon részletesen leírta gyerekkora óta "problémás" fia jelenlegi viselkedésének néhány eseményét sajnos ennyiből felelős véleményt és tanácsot nem volna korrekt adnom. Mindehhez a hozzátartozó leírásán kívül még sokféle szempont szerinti előtörténeti adat, személyes vizsgálat, beszélgetés lenne fontos. Nyilván valamilyen szorongásos, vagy túlérzékeny reakció esetleg személyiségprobléma irányába kellene vizsgálódnia egy pszichológusnak, pszichiáternek amennyiben a fiatalember vagy a család kellően motivált erre.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2017-10-23 01:34:01
| szorongás
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop