Félelem a megőrüléstől

Kérdés:  40 éves nő vagyok, 18 éve pánikbeteg. Gyógyszereim Olwexya 150 mg reggel 1, Rivotril 0,5 mg 3x1,5. A legelső rohamom úgy jött elő, mint egy aurás migrén, fénylő pontokkal a szemem előtt és beszédzavarom is volt fél napig.
Kivizsgálások sorozata, persze minden negatív. Nemrég voltam egy fejfájás-ambulancián az aurás migrénem miatt, ahol Teperin ep-t kaptam, de nem merem szedni.
Közlekedni nem tudok egyedül. Édesanyámmal és öcsémmel élek együtt, akik szellemileg visszamaradottak, a férjem pedig sajnos nem tolerálja a betegségemet. 3 hónapja új munkahelyre kerültem. Nagyon sok ember vesz körül, állandóan megy a társalgás. Az én agyamnak úgy látszik ez sok. Állandóan zsong a fejem még otthon is, és minden este előjön egy érzés, hogy most fogok megőrülni, ettől rettenetesen félek. Kényszergondolataim is vannak elalvás előtt. Egyre több a pánikrohamom is.
Mi lehet a baj Ön szerint? Ténylegesen félnem kellene a megőrüléstől?
Válaszát és megértését előre is köszönöm!
Tisztelettel!

| , kényszerbetegség, migrén, pánikbetegség
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(októberi)   InforMed

Válasz:  A megőrüléstől való félelem is lehet a pánikbetegsége tünete. A munkahelyi stressz a kényszergondolatok, a pánikrohamok, a közlekedés nehézsége mind arra utalnak, hogy nincs egyensúlyban a betegsége vagy rosszabbodott. Én azt javasolnám, hogy beszélgessen el a kezelőjével komolyan arról, hogy mi zajlik, hátha érdemes lenne változtatni vagy intenzívebbé tenni a terápiáját. Feltételezem, hogy a fejfájás ambulancián nem említette milyen gyógyszert szed, feltétlenül egyeztessen a kezelő pszichiáterével mielőtt a Teperint szedné, lehet nem lenne jó hatása a betegsége és a gyógyszerei mellett.-
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2017-11-23 04:06:51
| kényszerbetegség, , migrén, pánikbetegség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop