Escitalopram terhesen

Kérdés:  Escitalopram sandoz 20 mg gyógyszert szedek pánikbetegségre. Ezt a gyógyszert 1 éve szedem, előtte Scippát szedtem.
Most gyermeket szeretnék, érdeklődnék, hogy hogyan tudom fokozatosan letenni a gyógyszert? Doktornőmhöz nem tudok mostanában elmenni, telefonon azt ajánlotta, hogy 2 hónapig csak 10 mg-ot szedjek, majd egy hónapig felet.
Érdekelne az Ön véleménye is, Ön hogyan csökkentené az adagot? Nem okoz gondot, ha 20 mg helyett 10 mg-ot szedek mostantól?
Előre is köszönöm kedves válaszát!

| terhesség, depresszió kezelése
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(októberi)   InforMed

Válasz:  Első megközelítésben azt mondom, érdemes lenne teljesen meggyógyulni és utána vállalni gyermeket, az Ön és a leendő gyermeke érdekében is. Ha ennél hamarább szeretne gyermeket vállalni, akkor elkezdheti csökkenteni a gyógyszert, de az Ön személyes ismerete nélkül nem tudok jobb módszert mint amit a kezelője telefonon mondott. Az antidepresszáns beállítása és leépítése csak szoros orvos-beteg kapcsolatban lehet zökkenőmentes. Tekintettel a tervezett terhességre és az esetleges reakcióra a gyógyszer csökkentése vagy elhagyása közben én javasolnám, hogy ezt személyesen is elérhető kezelő nélkül ne kezdje el. Valamint adódhat olyan helyzet is hogy akár terhesség alatt is kell gyógyszer, de ehhez a páciens –nőgyógyász-pszichiáter együttes döntése és együttműködése elengedhetetlen.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2017-11-23 04:06:51
| terhesség, depresszió kezelése

Web Design & Development Prowebshop