Depresszió-bevérzés

Kérdés:  Páromnál stresszhelyzetben (inkább vitatkozás/veszekedés okozta stressz) bevérzések keletkeznek. Legelőször a válláról indult le a karokba, most már felmegy a nyakon és a halántékon is előfordul. Nagy véraláfutások.
Minden vizsgálatot megcsináltunk, nincs semmi szervi baja állítólag, vérzékenység sem áll fent. Mindenki azt mondja, pszichiátriára menjünk! Mit tanácsol? Mit lehet ez?
Köszönjük!

| stressz, feszültség, lelki eredetű testi tünet, lelki eredetű testi tünet
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(októberi)   InforMed

Válasz:  Megértem, ha szeretné még valakitől hallani, hogy mi a teendő, de egy kivizsgálás után amikor kizárták a szervi betegségek lehetőségét és javasolták hogy pszichiáterhez forduljon, én se mondhatok mást. Vizsgálat, személyes beszélgetés nélkül nem tudhatom, hogy mi a baja a párjának, de feltételezem, alapos okkal javasolta az orvosa egy kollégámat.-Ha megvizsgálja egy pszichiáter és nem talál olyan betegséget, amit kezelni tudna, ne féljen, nem fogja erőltetni. Bár a gyakori stresszhelyzet, veszekedések arra utalnak, hogy sok a feszültség a párjában vagy a kapcsolatukban, innen nem tudhatom, lehet, érdemes lenne csökkenteni.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2017-11-26 21:56:55
| stressz, feszültség, lelki eredetű testi tünet

Web Design & Development Prowebshop