Mi lehet a bajom?

Kérdés:  15 éves lány vagyok, néhány hónapja kezdődött minden. Először csak néha rossz kedvem volt, de mára már ez az alaphangulatom. Nincs kedvem beszélgetni senkivel az iskolában, mindig egyedül ülök és úgy érzem, már mindenki utál.
A régi iskolámból vannak barátaim, bár néha velük sincs kedvem beszélgetni, és egyszerűen csak kikapcsolom az üzeneteket néhány napra.
Alvászavaraim is vannak. Van úgy, hogy ok nélkül sírok, és úgy érzem, nincs értelme semminek.
Gyakran lebetegszem, ennek lehetnek lelki okai?
Előre is köszönöm válaszát!

| depresszió, kezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2018 ;23(januári)   InforMed

Válasz:  Ha egy ilyen "semminek sincs értelme" hangulat alaphangulattá válik és 2-3 hétnél tovább tart, sírással, alvászavarral, elmagányosodással, szociális izolációval az már lassan lelki betegséget jelent, a gyakori megfázás vagy egyéb szervi betegségek az immunrendszer depresszió általi befolyásolása mentén alakulnak ki. Viszont jó hír az, hogy lehet kezelni, gyógyítani, pszichiátert, ifjúsági pszichiátert kellene felkeresni személyesen is.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2018-01-15 01:03:23
| depresszió, kezelés

Pelenkázza magát a személyzet

A koronavírus-járvány elleni küzdelem rendkívüli nehézségeket jelent a járvány kiindulópontjának számító, közép-kínai Vuhanban működő kórházaknak és dolgozóiknak.


Zúg a fülem!

Kisebb-nagyobb sistergés, átmeneti vagy állandó sípolás, zúgás. Bizony sokan küzdenek ezekkel a nyugalmat teljesen ellehetetlenítő, néha örjítőnek tűnő problémákkal. Szerencsére vannak, akiknél még van mód segítségre - lássuk, hogyan!


A téli depresszióról

Az év végi kimerültség, fényhiány a magyar lakosság 10-12 százalékánál vezet téli depresszióhoz.


Prosztatarák

A prosztatarák rendkívül gyakori, pontos oka azonban nem ismert.


A hőhullámok sokáig tarthatnak

A hőhullámok és a menopauza más tünetei átlagosan mintegy hét évig tartanak, és akár 14 éven át is jelentkezhetnek, tehát sokkal tovább, mint korábban vélték - derült ki egy nagy létszámú, hosszú távú amerikai kutatásból.


Web Design & Development Prowebshop