Erős szorongás

Kérdés:  2016-ban érettségiztem, felvételizni szerettem volna, de annyira stresszelek rajta, hogy megváltozik a közérzetem, már felkelni sem nagyon tudok, sem enni és inni.
Homeopata orvost kerestem fel, hátha segít, mert olyan mértékű volt. Megállapította, ha nem lenne a stressz, sikerülne az egyetem, de sajnos stresszelek (születési traumám volt, családi problémák), azt is megállapította, hogy engem dobáltak, mert sehol sem volt biztos helyem.
Pedig én egy okos értelmes ember-vagyok, mégis ilyen…
A sport segített picit, de most megint erős szorongásaim vannak, mivel beadnám a felvételit. Jelenleg nem találom a helyem és megint feladnék mindent. Pszichológusnál is jártam, tanultam Autogén tréninget, az sem használt.
Ebből ki lehet gyógyulni egyáltalán? Ki tudna nekem ebbe segíteni, szükség van gyógyszeres kezelésre? 2 éve keseríti meg az életem.-Köszönöm a válaszát!
HC: A szorongás, amiről beszámol, különösen a teljesítményszorongás, tényleg igencsak megkeserítheti egy ember életét, akár fiatal akár idősebb. Ha már 2 éve tart, és e miatt nem tud megfelelően felkészülni az iskoláira, érdemes lenne minden eszközt és módszert megragadni, hogy leküzdhesse ezt a betegséget, akár a gyógyszeres terápiát is. Ha egy megfelelően képzett szakember gyógyszeres terápiát javasolt, vélhetőleg nem véletlenül tette, a korszerű szorongáscsökkentő terápia nem szedál. Az én tapasztalataim szerint egy szorongásos állapot, különösen, ha eredete visszanyúlik a gyerekkorba, mint amire célzott, sokszor csak kombinált gyógyszeres és pszichoterápiás kezeléssel kezelhető, amellett jelentős segítség lehet a rendszeres sport is. Szerintem pszichoterápiásan is képzett pszichiáter tudna segíteni.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

| szorongás, kombinált kezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2018 ;23(februári)   InforMed

Válasz:  

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2018-02-08 06:00:29
| szorongás, kombinált kezelés

Web Design & Development Prowebshop