Nem tudom, mit tegyek, kérem, segítsen!

Kérdés:  Mostanában elég sokat idegeskedem, a minden napi életem megnehezedik, a problémám, hogy epekövem van, lesz műtétem áprilisban. Ez már 2 éve van, most az utóbbi időben hirtelen elkap egy érzés és mintha meg akarnék fulladni. 2 hét alatt 6 kg-ot fogytam, érzek valamit az egyik percben a torkom bal oldalán. Próbálok mély levegőt venni, megnyugodni, de eközben a szívem kiugrik a helyéről. Próbálok koncentrálni, utána iszok egy kis vizet és márt nincs ott.
Bementem a mentővel, mert véres nyálka folyik le a torkomon és azt mondták ott, refluxom van. Megnézett fül-orr-gégész, nem talált semmit, de én azóta sem eszem semmit, csak iszom. Joghurt és amit le tudok nyelni. Ez a félelem, hogy újra előjön valami borzasztó, félek, hogy előjön megint, és hogy bepánikolok, a családomat elvesztem, ez megkeseríti a napjaimat, a hasam fáj már tőle, nem az epémnél, hanem a bal oldal, annyira szorongok - ez biztosan tudom, hogy pánik, de nem tudom, mit tegyek vagy kihez forduljak?
Újra boldog szeretnék lenni és a családommal újra nevetni szeretnék.
Válaszát várom és köszönöm, hátha Ön tudna valamit ajánlani, amitől megnyugodnék.

| stressz, szorongás, műtéttel kapcsolatos félelmek
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2018 ;23(februári)   InforMed

Válasz:  Akár a leendő műtéte miatti aggódás, akár valami más lelki ok folytán alaposan megnőtt a szorongásszintje, ez testi és lelki tünetekkel jár. Mivel ez már egy jó ideje tart, és elég jelentős méretűre dagadt, nem hiszem, hogy elég lenne egy személytelenül megfogalmazott netes tanács, és sajnos az sem várható, hogy magától elmúlik. Javaslom, hogy keressen fel pszichiáter szakorvost,-várhatóan a-segítségével hamar túllendül a szorongásos állapotain.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2018-02-18 22:05:36
| szorongás, stressz, műtéttel kapcsolatos félelmek

Web Design & Development Prowebshop