Dühkitörés

Kérdés:  A páromnak szerettem volna segíteni a dühkitörései miatt. Nem bántott engem, csak nagyon sokszor kis dolgok miatt is ideges lett, tombolt és néha tárgyakon vezette ezt le. Ennek ellenére féltem, nehogy egyszer tettlegességig fajuljon, mert tudom, hogy ilyenkor elveszti az ember a fejét. Nem tudja kontrollálni magát. Úgy gondoltam segít neki a hipnózis.
A hipnotizőr viszont azt a választ írta nekem, hogy a párom pszichotikus elmebeteg, akinek már többször volt pszichózisa. Nem lehet rajta segíteni. De az orvostudomány minimum Frontint ír erre. Igaz, hogy a depressziója miatt régen már járt párom pszichológushoz és Frontint is szedett, de nem akarom elhinni, hogy ennyiből azt szűrte le, hogy elmebeteg, és még csak segíteni sem lehet rajta.
Szerintem lelki sérülésekre és az egyre tornyosuló gondokra, stresszre vezethető mindez vissza.
Kérem, nyugtasson meg!

| dühkitörés, indulatkezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2018 ;23(márciusi)   InforMed

Válasz:  A dühkitörés önmagában nem utal elmezavarra, bár kétségtelen, hogy az elmezavarban is és a dühkitörésben is lehet kontrollvesztett állapot, kifelé vagy befelé irányuló agresszió. Sok minden okozhat indulatkitörést, dühkitörést, ha ez gyakran előfordul, komoly kontrollvesztéssel jár és az illető a saját és mások testi épségét is veszélyezteti, mindenképpen orvoshoz (pszichiáterhez) kell fordulni. Gyógyszeres terápia, pszichoterápiás kezeléssel-hatékony segítség lehet, lehet és kell is orvosolni, magától sajnos nem fog elmúlni, bármi is okozta…
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2018-03-15 04:23:40
| dühkitörés, indulatkezelés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop