Mi a baj velem?

Kérdés:  16 éves lány vagyok, most kezdtem a gimnáziumot. Néhány hónapja szorongok és rossz a hangulatom. Amikor van valami elvárás, vagy csak egyszerűen olyan helyzetbe kerülök, ami a komfortzónámon kívül esik, remegek, és úgy érzem, összeesek, annyira stresszelek. Reggelente hányingerem van már néha. Alvászavaraim is vannak, és sírógörcsök jönnek rám. Nem mindig érzem magam így, van, amikor szinte elmúlik és már csak a szorongás és a stressz marad, de viszonylag boldognak és nyugodtnak érzem magam. Ezután meg a semmiből jön rám a rossz hangulat és néha a halállal kapcsolatos dolgok is megfordulnak a fejemben.
Kilátástalannak látok dolgokat. Úgy érzem, hogy szinte mindenki utál, de igazából én sem tudom magam elfogadni. Úgy érzem, ebből az állapotból sosem lesz kiút és este azon gondolkodok, hogy milyen jó lenne, ha többé fel sem kelnék.

| szorongás, hangulatzavar
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2018 ;23(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Érett,-felelősségteljes hozzáállásra utal, ha észreveszed, hogy valami nincs rendben és segítséget kérsz magad számára. A szorongásnak, hangulati betegségnek sokféle oka lehet és sokféle a kezelése is. Jó lenne valamelyik szülőd kíséretében orvost, ifjúságpszichiátert vagy pszichológust felkeresni személyesen is. Vélhetőleg több alkalmas beszélgető-terápiára lesz szükség, hogy csökkenjen a szorongásod ,-oldódjon a rossz hangulat és hogy megtaláld a helyedet az új élethelyzetben.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2018-05-03 05:01:07
| szorongás, hangulatzavar
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop