Bipolaritás és terhesség

Kérdés:  Bipoláris zavarral diagnosztizáltak, a párommal nagyon szeretnénk egy kisbabát. Háromféle gyógyszert szedek (Lamolep, Tiapridal és Rilex), az orvosom szerint nem tesznek kárt a babában, én mégis félek tőlük. A Tiapridaltól főleg. A Rilexet azt tanácsolta, próbáljam meg elhagyni.
Mennyire veszélyesek ezek a gyógyszerek a terhesség alatt? A babának lehet valami baja ezektől a gyógyszerektől? A Triapidalon az áll, okozhat rendellenességeket és születés utáni elvonási tüneteket, a Lamolepen is hasonló szerepel.

| terhesség, gyógyszeres kezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2018 ;23(májusi)   InforMed

Válasz:  Én magam 3 orvos válaszol, internetes fórumon válaszolok a kérdezők pszichiátriai jellegű kérdéseire, de ezt a kérdést, talán nem 100% ig ugyanebben a formában, de most legalább 4. alkalommal kapom. Megértem, ha valaki szeretne több választ is kapni,-de ez azt-is jelzi,-hogy nem bízik a kezelőorvosában, de-a válaszoló orvosokban sem, mert mindig új kérdést tesz fel. Röviden a-válaszom, ami nem tér el az előzőektől az, hogy legjobb ilyen gyógyszerek nélkül belevágni a várandóságba, és mivel ez egy nagyon fontos kérdés, érdemes-személyesen megbeszélni a pszichiáter kezelővel, a szülésszel és akár egy genetikussal is.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2018-05-11 04:31:13
| terhesség, gyógyszeres kezelés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop