Pánikbetegség?

Kérdés:  17 éves vagyok, erős pánikbetegségem van. Nem tudok kimenni az utcára, vagy ha igen, eléggé szorongva, szociális fóbiának is mondható. Pánikrohamaim is voltak/vannak.
A pszichológus azt mondta, bebeszélem magamnak. A tünetek csak miután besötétedett akkor jelentkeznek. Napközben soha. Így éjszaka nem igazán tudok aludni, mert ha valami bajom lenne, mindenki alszik, így senki nem tudna segíteni és félek, hogy valami bajom lehet. Így, mikor világosodik, akkor tudok elaludni vagy mikor anyukám felkel. Alvási paralízisem is volt. Visszatérő, bár nem mindennapos.
Olvastam, hogy ezek a tünetek lehetnek pajzsmirigy alulműködés okozta problémák is, akár vérszegénység vagy öröklött pánikbetegség (anyukám is pánikbeteg).
Mit javasol? Vagy Ön szerint ez melyik?
Válaszát köszönöm!

| szorongás, stressz
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2018 ;23(májusi)   InforMed

Válasz:  Vizsgálat, személyes találkozás nélkül nem lenne korrekt diagnózist felállítani, sem most, sem más esetben. A szervi betegségektől való félelem is lehet szorongásos tünet, de háziorvosi vizsgálattal kizárhatók a szervi betegségek. Szorongásos betegségét pszichológus, pszichiáter kezelheti gyógyszerrel vagy pszichoterápiával.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2018-05-16 06:45:34
| szorongás, stressz

Hogyan küzdjük le a COVID-19 hírek miatti szorongást?

Jelenleg képtelenség bármit tenni anélkül, hogy ne hallanánk a "koronavírus" szót. A közösségi média tele van a COVID-19 említésével; a híroldalak nem tudnak lépést tartani a folyamatos frissítésekkel.


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


A szívroham kevésbé ismert kockázati tényezői

A szívrohamért a legtöbben a zsíros ételeket és az ülő életmódot hibáztatják. Igaz, hogy az étrend, az életmód és az örökölt gének fontos szerepet játszanak, de van néhány olyan kockázati tényező is, amely kapcsolatba hozható a szívrohammal.


Óh jaj, jön a karácsony!

A stressz a legtöbb ember számára ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint a családi összejövetelek és a finom ennivaló.


Hogyan engedjük ki a gőzt?

Elvinni a gyerekeket az iskolába, megkeresni a férjed rövidnadrágját, beugrani a főnök megbeszélésére és AZONNAL beszélni egy barátoddal: ezt általában mind egyszerre kell csinálni.


Web Design & Development Prowebshop