Pánikbeteg

Kérdés:  Tisztelt Doktornő! 38 éves nő vagyok, idén április óta vannak visszatérő pánikrohamaim, amelyek egyre gyakrabban jelentkeznek. Háziorvosom azt javasolta, hogy ideggyógyászhoz forduljak, és nem értem, hogy miért?! Vérkép alapján nincs hormonális problémám sem! Kicsit tanácstalan vagyok! Abban kérném a segítségét, hogy Ön szerint pszichológushoz vagy ideggyógyászhoz forduljak? Nagyon köszönöm a segítségét!

Válasz:  A pánikbetegség és a szorongásos betegségek pszichiáter hatáskörébe tartoznak. A pszichiáter, miután informálódott arról, hogy szervi jellegű betegségek kizárhatók, elkezdheti a pszichés, lelki kivizsgálást és kezelést. Ehhez igénybe veheti pszichológus segítségét is. De leggyakrabban egyedüli szakemberként is boldogul . Gyógyszeres vagy pszichoterápiás kezelésre számíthat, legjobb a kettő kombinációja. Az ideggyógyász szerintem esetében kihagyható.

2018-11-30 03:57:15
| pánikzavar, szorongásos zavar, pszichiáter, pszichológus. > cikk TI: Olwexya AB: Tisztelt Doktornő! Mennyi idő kell mire kifejti hatását az olwexya gyógyszer? Pszichiáter írta fel. Egy hete szedem. Köszönöm! HC: Az Olwexya kettős támadáspontú antidep
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop