A gyógyszer okozhatja?

Kérdés:  Tisztelt Doktornő? Magas tesztoszteron szintre antiandrogén fogamzásgátlót szedek. Egy ideje labilis vagyok idegileg, a legapróbb dolgok is kiborítanak, pánik és dührohamok jönnek rám. Igaz, hogy ez a betegség nagyon megviselt lelkileg, és válófélben is vagyok, sokat is dolgozom, de lehet köze az antiandrogénhez? Gyermekkoromban éltem át hasonlót, abban az évben, amikor a menzeszem megjött. Lehet az ösztrogén szinttel összefüggésben? Válaszát előre is köszönöm!

| gyógyszerhatás, szorongás, válás
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Panaszai, szorongásai lehetnek a hormonszint változásaitól is de a mellett még számos nem szervi ok is okozhatja. Érdemes lenne pszichiátert felkeresnie.

2020-02-09 14:29:11
| szorongás, válás, gyógyszerhatás

Hogyan küzdjük le a COVID-19 hírek miatti szorongást?

Jelenleg képtelenség bármit tenni anélkül, hogy ne hallanánk a "koronavírus" szót. A közösségi média tele van a COVID-19 említésével; a híroldalak nem tudnak lépést tartani a folyamatos frissítésekkel.


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


Kerüljük a fekete henna testfestéket!

Többnyire nyáron gyakori a fekete henna testfesték használata, amely egészségi problémát okoz. Leggyakrabban nyílt téri rendezvényeken és a turisták által gyakran látogatott helyeken ajánlják és használják.


A tetoválás növeli a hepatitis C kockázatát

A tetovált emberek csaknem négyszer nagyobb valószínűséggel fertőződnek meg a hepatitis C vírusával (HCV), mint azok, akiknek testét nem díszíti tetoválás.


A pánikbetegség jól gyógyítható

Pánikrohamot minden tizedik ember átél élete során legalább egyszer, de a pánikbetegség a lakosság 2-4 százalékát érinti, nőknél gyakoribb. Nem mindig egyértelmű miért alakul ki, azonban jól gyógyítható.


Web Design & Development Prowebshop