Alvászavar

Kérdés:  Kedves Doktor Nő! 2 hete nyugtatóval kell aludnom, mert álmatlanságom van. 2 mg nyugtatóval már tudok aludni 2 órát. 27-én van időpontom a pszichiáteremhez. Jelenleg Scippát szedek. Okozhatnak hozzászokást ezek a nyugtatók? Válaszát előre is köszönöm.

| nyugtatók., alvászavar
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Nem tudom, mire utal a 2 mg nyugtató, mire és mióta és hogyan szedi a Scippát.-Ezek a kérdések jó esetben mindig felmerülnek a terápia kezdetekor, a gyógyszerfelíráskor.-Ha csak 2 órát alszik naponta, az tényleg kevés. A legprecízebb segítséget a pszichiátere tudná adni, kérjen közelebbi időpontot.

2020-02-16 12:45:35
| alvászavar, nyugtatók.

Karácsonyi ajándék – egy jó alvás

Közelednek az ünnepek, kevés idő van már csak elvégezni az ilyenkor szokásos előkészületeket. És az ünnepek alatt is kifáradhatunk a csomagolástól, a főzéstől-sütéstől, a rokonok és ismerősök meglátogatásától, fogadásától.


Miért olyan fáradtak a tizenévesek?

A kamaszok mintha egy másik világban élnének, és ez igaz az alvási szokásaikra is. Az alábbiakból talán sikerül eligazodni, miért jelent számukra problémát az alvás, és azt is elmondjuk, hogyan segíthet a szülő.


Alvászavarok nyáron

A nagy melegben általában romlik az alvás minősége, de nyáron a csökkenő terhelés, kevesebb stressz miatt javulhatnak is bizonyos alvászavarok. Minden harmadik embernél lépett fel már élete során legalább egyszer valamilyen alvászavar, ami hosszabb távon a depresszió és az elhízás kockázatát is növeli.


Az éjszakai nyugalmat elvitte a cica

Ha azon töprengünk, miért nem vagyunk annyira frissek reggelente, mint kellene, elkerülheti a figyelmünket egy kis szőrös álomlopó: a háziállatunk.


Gyakori fül-orr-gége panaszok idős korban

Az idős korral együtt járhat számos fül-orr-gégészeti betegség, például a hallásromlás, a szédülés vagy a szaglásvesztés.


Web Design & Development Prowebshop