Antidepresszáns váltás

Kérdés:  Kedves Doktornő! Szorongásos betegségre 3 éve szedek Fevarin antidepresszánst. Utóbbi időben elvesztette hatékonyságát, tüneteim visszatértek, ezért fontolgatom a váltást. Pszichiáterem Velaxint javasol, méghozzá úgy, hogy bevezetjük és fokozatosan növeljük az adagokat, mikor elértem a tervezett napi adagot, akkor elkezdjük lecsökkenteni a Fevarint. Másodvéleményt szeretnék, valóban jó ez így? Eléggé aggódom amiatt, hogy egyszerre 2 féle antidepresszánst fogok szedni egy ideig. A Velaxin betegtájékoztatóján is rajta van, hogy óvatosan alkalmazható pl. az SSRI-vel. Kedves Doktornő, abban kérem a segítségét, hogy megírja nekem, hogy néz ki egy gyógyszerváltás. Jókat hallottam a Velaxinról, de addig nem merek lépni, amíg meg nem erősítenek, hogy valóban használhatom-e néhány hétig a Fevarinnal együtt. Nagyon köszönöm válaszát!

|
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2019 ;25(májusi)   InforMed

Válasz:  Mindkét gyógyszer jó gyógyszer, röviden szólva nem látom, hogy egy átlagos egészségi állapotra károsan hatna a tervezett váltás. Remélhetőleg jó orvost választott és megbízik benne… Ha részletesebb véleményt, hozzászólást, mérlegelést vár az állapotára és a kezelésére vonatkozóan, akkor kérhet másodvéleményt, de azt érdemes személyesen tenni.

2019-05-16 11:42:42
| antidepresszáns váltás

Web Design & Development Prowebshop