Depresszió

Kérdés:  Tisztelt Doktornő! Sajnos felfedeztem magamon, hogy súlyos depresszióban szenvedek. Nincs életkedvem, mindenben a rosszat látom, és ezzel a szeretteimet is mérgezem. Pszichológusnál már jártam, aki családállítás módszerével szeretne gyógyítani. Egy hosszú több éves negatív élethelyzet miatt kerültem ebbe az állapotban. Szülők ápolása, elvesztése, munkahelyi probléma majd ezeknek hatására párkapcsolati probléma is felmerült. Nem tudok aludni, nappal állandóan szorongok, szeretet hiányosnak és magányosnak is érzem magam. Sajnos az önpusztítás is megfordult már a fejemben. Egyébként az eszemmel tudom, hogy ezekre nem lenne okom, hisz egészséges, szép és okos nő vagyok. De valahogy egyedül nem tudok kijönni a gödörből. Ön szerint elégséges egy pszichológus által kezelni, vagy esetleg ehhez már orvosi segítség, esetleges szorongásgátló szer szedése is szükséges? Köszönettel

pszichológus vagy pszichiáter?, szorongásos depresszió | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2019 ;25(december)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  A szorongásos és depressziós betegek legnagyobb része az eszével tudja, hogy nincs oka, hogy féljen, mégis állandóan szorong. A megoldás sem egyszerű és nem elhatározás kérdése. Érdemes lenne a pszichológiai segítség mellett pszichiátert is felkeresni, sok esetben a két szakember együttesen tud segíteni.
2020-01-01 16:28:25
| szorongásos depresszió, pszichológus vagy pszichiáter?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop