Gyász

Kérdés:  Tisztelt Dr. nő. A problémám nagy vonalakban az lenne, hogy a párom elveszítetté az édesapját, lánytestvérét, ez már régen történt. Most viszont a bátyját is 1 éve. Sajnos mindet végig kisérte. Most a bátyja viselte meg nagyon. Korházban halt meg. Eddig sajnos magába tartotta az érzését. Most viszont depressziót állapítottak meg nála, erre kapott gyógyszert, a Brintallixet. Eddig ki sem akart mozdulni. Most viszont már elértem nála, hogy járunk naponta sétálni, és már el is kezdett felém megnyílni. Beszélt arról, mi bántja. Azt mondja, azért nem tudja elengedni, mert nem tudott elköszönni tőle stb. Étvágya délelőtt egyáltalán nincs. Nem tudom a gyógyszertől-e. Este már van, de az is a másik gyógyszertől a Mirtazentől van. Kérdésem az lenne, hogyan segíthetnék én neki. Vagy fontos lenne inkább szakemberhez fordulni? Étvágya mitől nincsen neki? Köszönöm a válaszát.

| veszteség feldolgozása, gyász
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Segíthet a párjának a veszteség feldolgozásban, hogy beszélget vele és támogatja. Úgy tűnik, hogy érdemes lenne szaksegítséget is igénybe venni, pszichoterápiás kezelést.

2020-02-24 19:05:59
| veszteség feldolgozása, gyász

A nő és a nőgyógyász

Amikor egy nő elhatározza, hogy gondjával felkeres egy nőgyógyászt, általában hosszas készülődés előzi meg.


A gombásodás kezelése

A gombás betegségek kezelése, különösen, ha már nem friss a fertőzés, nagyon nehéz, és orvostól, betegtől egyaránt sok türelmet kíván. Ezért érdemes törődni a megelőzéssel, a friss elváltozásokat pedig azonnal el kell kezdeni kezelni! Az alábbiakban ehhez kaphatnak tippeket.


A lábszárfekélyről

A lábszárfekély - latin nevén ulcus cruris - gyakran előforduló, a népesség 1 százalékát érintő betegség.


A nőgyógyásznál

A nők általában a fogamzásgátlás, a nemi betegségek szűrése, alhasi görcsök vagy hüvelyi fertőzések miatt keresik fel a nőgyógyászukat. Az alábbiakban néhány javaslatot találhat arra, hogyan lehet a nőgyógyászati vizsgálatból vagy tanácsadásból a „legtöbbet kihozni”.


Méheltávolítás előtt és után

A nőgyógyászati nagyműtét legtöbbször azt jelenti, hogy hasi vagy hüvelyi behatolásból eltávolítják a méhet, leggyakrabban a petefészekkel és petevezetőkkel együtt. Ez nagy döntés az orvos, de különösen a beteg részéről.


Web Design & Development Prowebshop