Pánikbetegség

Kérdés:  Helló, egy 18 éves "majdnem átlagos" fiú vagyok. A 3 éve élek ezzel a betegséggel már, ha ez a pánikbetegség. Nem szoktam cigarettázni, és 3 éve kipróbáltam. A semmiből ram jött a szapora légzés magas vérnyomás, annyira rosszul lettem 2 perc alatt, hogy azt hittem mentőt kell hívni mert megfulladok. Azóta mindig, ha rám jön ez a roham, váladékosan köhögök, feszülő érzést érzek a tüdőmben, a vérnyomásom az egekbe szökik. Van, hogy úgy érzem légzéskor nem kapok levegőt, pedig már annyi levegő van a tüdömben, hogy nem bírok többet beszívni, és csak akkor nyugszom meg ha hallom, hogy lélegzem. Nemrég ez a dolog tovább terjedt a nyelésemre, nem merek sokszor enni. Csak ha iszom mellé valamit, de az is nehezen megy le. Voltam a háziorvosnál még harmadnap, és kinevetett. Mit tegyek?

| szorongás, pszichiáter
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Hello 18 éves! Ha már 3 éve él ezzel a betegséggel és szeretne tőle megszabadulni, érdemes lenne a háziorvos után pszichiátert is felkeresni. A szorongás és a pánikbetegség is betegség, lehet gyógyítani, megfelelő szakember tud segíteni.-

2020-02-09 14:29:11
| szorongás, pszichiáter

Hogyan küzdjük le a COVID-19 hírek miatti szorongást?

Jelenleg képtelenség bármit tenni anélkül, hogy ne hallanánk a "koronavírus" szót. A közösségi média tele van a COVID-19 említésével; a híroldalak nem tudnak lépést tartani a folyamatos frissítésekkel.


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


A pánikbetegség jól gyógyítható

Pánikrohamot minden tizedik ember átél élete során legalább egyszer, de a pánikbetegség a lakosság 2-4 százalékát érinti, nőknél gyakoribb. Nem mindig egyértelmű miért alakul ki, azonban jól gyógyítható.


A fehérköpeny-effektus

A szakembereken kívül kevesen tudják, hogy az orvosok a hozzájuk fordulók mintegy 20 százalékának vérnyomását akkor is magasnak találják, ha az illetőknek egyébként a rendelő küszöbén kívül semmi bajuk sincs a vérnyomásukkal.


Gyermekvárás és depresszió

A 25 éves kor alatti terhes londoni nők kétharmadának van mentális egészségi problémája a brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) Egészségügyi Kutatóintézete (NIHR) kutatása szerint.


Web Design & Development Prowebshop