Reflux, stressztől, vagy mi ez?

Kérdés:  Üdvözlöm! Május 17-én volt egy reggeli beszélgetés, ami engem érintett és felzaklatott annyira, hogy ebédnél furcsa fájdalmat éreztem nyelés közben. Ez a fájdalom a mellkas bal hátsó oldalát érinti/ette (a gyomor szegmentjénél, a lapocka alatti területen). Akkor megjelent a gombóc érzés is a torkomban. Én persze ezen túltettem aztán elmúltak a tünetek. De mikor stresszhatás ért, akkor ezekre a tünetekre gondoltam és megint előjöttek. Hipochondriára sajnos egész kis korom óta hajlamos vagyok, ugye ezek okozzák a tüneteket? Ha stressz ér rögtön az emésztő szervrendszeremet érinti, vagyis valamely részét, most ezt. Nem nyelek nehezen étvágyam az van, de emiatt félek már inni és enni is. Szinte már görcsölök ha ennem kell, de közben mellette nagyon kívánom az ételt. Kicsit már zavar. A stressz még savat szokott okozni olyankor ég a gyomrom, de a víz segít rajta. Masszőr vagyok és tudom, hogy a gyomorszegment érintett, de nagyon remélem, hogy nem reflux vagy más komolyabb. Voltam én már agydaganatos, hasnyálmirigy rákos, minden. Remélem ez is csak pszichés. Találkozott már ilyennel? Köszönettel, 26 éves egyetemista

szorongásos tünet, lelki hátterű testi tünet | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2020 ;26(június)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Attól, hogy - nagy valószínűséggel- pszichés hátterű testi tünetekről lehet szó, különösen, hogy hajlamos erre, és hogy visszaemlékszik egy beszélgetésre, ami felzaklatta, még igenis kell ezzel foglalkoznia. A menetrend az szokott lenni, hogy a szervi jellegű betegségeket kizárja a háziorvos vagy belgyógyász és csak utána jöhet a tünetek lelki hátterének feltárása, amennyiben szeretne ettől megszabadulni.
2020-06-22 17:29:13
| szorongásos tünet, lelki hátterű testi tünet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop