Szeretném segítségét kérni.

Kérdés:  Én 35 éves nő vagyok. Közel 10 éve kezdődtek problémáim, erős szívdobogás, hányinger stb. Az orvosom akkor Amitriptilinnel és Xanaxal kezelt. Eleinte teljesen beájultam ezektől aztán jött az idegesség, folyton nem aludtam, és nagy mértékben már nem is ideges, dühödt voltam. Féltem, hogy magamban vagy másban kárt teszek. Öngyilkossági kísérletem is volt. Aztán abbahagytam az antidepresszánst, abbahagytam, de a Xanax maradt. 0, 25 reggel és este. Lassan megtanultam újra emberek közzé járni, szorongtam, de teljes életet éltem. Dolgoztam, nevelten a gyerekeim. Minden télen rosszabbul voltam, voltak dühkitöréseim, és olykor egy erős vita után öngyilkossággal fenyegetőztem. Aztán a télen egyre fáradtabb kimerültebb lettem, fizikálisan és pszichésen is. Felkerestem egy orvost, aki a Rexetint javasolta Xanax mellé. Igen első héten jól éreztem magam, utána jött a rémálmom. Nem tudtam aludni hetekig max. 1-2 órát és iszonyatos szorongásom volt. Rémálmok hallucinálás érzékcsalódás düh érzete, féltem, elveszítem a kontrollt. Kórházba pszichiátriára kerültem 2 hétre. Most Ketilept-et 75 mg és Rilex 2, 5mg szedek éjszakát. Jól alszom, nincsenek hallucinációk, érzékcsalódások. Nappal reggel Qentiapin 0, 25 félt és Valexin 50 mg +Rilex 2, 5 félt szedem délután, még fél Rilexet. De így is szorongok, vannak rossz gondolataim. Az éjszakákat átalszom, de nappalok szorongva, idegesen telnek. Próbálom család előtt titkolni. 7 hete szedem ezeket a gyógyszereket, valamivel jobban érzem magam, de érzem baj van. Orvosom szerint depresszív pszichózisom volt. Szerintem meg skizofrén vagyok. Kérem a leírtak alapján mit gondol? És a Rilex 2, 5 mg tabletta mennyivel erősebb a Xanax 0, 25-nél. Köszönöm válaszát egy kétségbeesett anya.

másik orvosi vélemény, depresszió | Az Orvos válaszol - Dr. Balaicza Erika főorvos 2019 ;25(áprilisi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Sajnos csak az esete leírása alapján nem tudnék állást foglalni, hogy pontosan mi baja van. Én inkább azzal értenék egyet, amit az orvosa mond. A Rilex erősebb mint a Xanax, de egyéni eltérések lehetnek a reagálásban. Ha szeretne még egy orvosi véleményt a betegségével, kezelésével kapcsolatban, támogatom, de ezt személyes vizsgálatban lehet korrekten megoldani.
2019-04-13 11:21:31
| depresszió, másik orvosi vélemény
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop