Szex merevedés panasz.

Kérdés:  66 éves korú vagyok, jó partner kapcsolattal. Sajnos nem tudjuk, miért nem áll a merevedésem be. Minden orvosi utat, gyógyszert, injekciót, andrológiai vizsgálatot megtettem, mégsem működik férfiasságom, itt a kérdés. Sajnos erősen feszült vagyok aktus előtt, igy nem tudom, hogy keveredjek ki ebből. Mi a teendő, remélem ön, mint szakértő tud olyan tanácsot adni, ami elősegíti kapcsolatom tökéletességét. Tisztelettel.

| merevedési zavar, szexuálpszichológus
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Megértem, hogy szeretne segítséget a merevedési problémájában. Ennek a kérdésnek kevés pszichiáter a szakértője, inkább szexuálpszichológust kellene megkérdezni és személyesen. A megoldás általában több alkalmas beszélgetést igényel.

2020-02-16 12:45:35
| merevedési zavar, szexuálpszichológus

A merevedési zavar néhány kevésbé ismert oka

Az erekciós zavar legfőbb oka az életkor, az ötvenes éveikben járó férfiak mintegy 4 százaléka tapasztalja, és a 75 felettieknek közel a fele. Nem a kor az egyedüli oka azonban a merevedési zavarnak. Lássuk, mi lehet még, amire talán nem is gondolnánk:


Génhiba is okozhat impotenciát

Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) a Kaiser Permanente Northern California kutatói által publikált tanulmány kutatói megtalálták azt a génvariánst, mely akár 25 százalékkal is növelheti az impotencia kialakulásának kockázatát.


A merevedési zavar lelki és testi vetületei

Egy, a világ 29 országának bevonásával lefolytatott kutatás szerint a férfiak több mint egynegyede, míg a nők 39 százaléka találkozott már valamilyen szexuális problémával élete során.


A merevedési zavar jelzi a szív-érrendszeri betegségek kockázatát

Holland szakemberek hosszú távú vizsgálatban igazolták a merevedési zavar és a később kialakuló szív-érrendszeri betegségek (szívinfarktus, agyi keringészavar) összefüggését.


Merevedési zavar, karrier és szex

A merevedési zavarokkal küzdők 85%-a a munkahelyi stresszben és a túlhajszoltságban látja a probléma kialakulásának okát. Nem meglepő az sem, hogy a potencia problémák jóval nagyobb arányban fordulnak elő a vezető beosztásúak között, mint az alkalmazottak körében.


Web Design & Development Prowebshop