Szorongás

Kérdés:  27 éves anyuka vagyok. Már körülbelül 1 éve emetofóbiám lett, emiatt pedig pánikbeteg lettem. Már akkor is félek, ha ki kell menni, nehogy elkapjam a hányásos, hasmenéses vírust, attól is rosszul vagyok, ha már valaki a környezetemben rosszul van vagy hány, olyankor 3 napig beteg leszek, remegek, izzadok.
Most volt augusztusban epeműtétem, azóta diéta mellett is állandóan hányingerem van. Napi 4 szem Frontint szedek 0,25, de semmit nem hat. A 0,5-ös sem ér semmit.
Állandó pánik van bennem a fóbia miatt.
Ez kezelhető? Rendbe tudok jönni? Kihez menjek? Pszichiáter vagy pszichológus?
Előre is köszönöm a választ!

| szorongás, betegségtől való félelem
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(októberi)   InforMed

Válasz:  Jól tette, hogy megírta a betegségét és hogy felmerült Önben, ez segítség nélkül nem fog elmúlni. Kár hogy egy év óta szenved, és tüneti gyógyszert szed ami nem fogja meggyógyítani viszont függőséget okozhat. Jó lenne mielőbb pszichiáterhez fordulni, aki gyógyszeres vagy/ és pszichoterápiás kezeléssel meg tudja gyógyítani.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2017-11-23 04:06:51
| szorongás, betegségtől való félelem

Hogyan küzdjük le a COVID-19 hírek miatti szorongást?

Jelenleg képtelenség bármit tenni anélkül, hogy ne hallanánk a "koronavírus" szót. A közösségi média tele van a COVID-19 említésével; a híroldalak nem tudnak lépést tartani a folyamatos frissítésekkel.


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


A pánikbetegség jól gyógyítható

Pánikrohamot minden tizedik ember átél élete során legalább egyszer, de a pánikbetegség a lakosság 2-4 százalékát érinti, nőknél gyakoribb. Nem mindig egyértelmű miért alakul ki, azonban jól gyógyítható.


A fehérköpeny-effektus

A szakembereken kívül kevesen tudják, hogy az orvosok a hozzájuk fordulók mintegy 20 százalékának vérnyomását akkor is magasnak találják, ha az illetőknek egyébként a rendelő küszöbén kívül semmi bajuk sincs a vérnyomásukkal.


Gyermekvárás és depresszió

A 25 éves kor alatti terhes londoni nők kétharmadának van mentális egészségi problémája a brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) Egészségügyi Kutatóintézete (NIHR) kutatása szerint.


Web Design & Development Prowebshop