Szorongás, pánik - Ez is tünet?

Kérdés:  21 éves lány vagyok. Kevert szorongás és pánikbetegség van megállapítva nálam, nincs semmilyen szervi betegségem kivéve egyet, mitralis prolapszusom van.
Napokig ég a vállam, karom, hátam, mintha tűz égetné, gyakran zsibbad a szám, kezem és a bal szívfélnél is sűrűn görcsöl, nyom. A tarkóm is ég. Járok pszichoterápiára.
Ezek is a pánikbetegség tünetei?

| szorongás, lelki hátterű testi tünet, diagnózis pontosítása
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2015 ;20(decemberi)   InforMed

Válasz:  Sajnos vizsgálat nélkül csak annyit írhatok, hogy lehet lelki hátterű testi tünet, de más is,-belgyógyászati és pszichiátriai vizsgálat kell a pontosításhoz. Gondolom, nem véletlenül jár pszichoterápiára, ott is beszéljen a tüneteiről.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2015-12-15 20:12:56
| szorongás, lelki hátterű testi tünet, diagnózis pontosítása

Hogyan küzdjük le a COVID-19 hírek miatti szorongást?

Jelenleg képtelenség bármit tenni anélkül, hogy ne hallanánk a "koronavírus" szót. A közösségi média tele van a COVID-19 említésével; a híroldalak nem tudnak lépést tartani a folyamatos frissítésekkel.


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


A pánikbetegség jól gyógyítható

Pánikrohamot minden tizedik ember átél élete során legalább egyszer, de a pánikbetegség a lakosság 2-4 százalékát érinti, nőknél gyakoribb. Nem mindig egyértelmű miért alakul ki, azonban jól gyógyítható.


A fehérköpeny-effektus

A szakembereken kívül kevesen tudják, hogy az orvosok a hozzájuk fordulók mintegy 20 százalékának vérnyomását akkor is magasnak találják, ha az illetőknek egyébként a rendelő küszöbén kívül semmi bajuk sincs a vérnyomásukkal.


Gyermekvárás és depresszió

A 25 éves kor alatti terhes londoni nők kétharmadának van mentális egészségi problémája a brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) Egészségügyi Kutatóintézete (NIHR) kutatása szerint.


Web Design & Development Prowebshop