Utazási pánikroham

Kérdés:  1986 óta vagyok Crohn-colitises beteg (44 éves vagyok). 2002-ben elzáródás miatt kivették a vastagbelem nagy részét (10 cm maradt) így lettem croh beteg. Sajnos betegségem olyan stádiumba ért, hogy biológiai kezelésre van szükségem, amihez Budapestre kell utaznom rendszeresen. 1-2-3 havonta. Úgy kezdődött az egész, hogy a buszon lettem rosszul először (gyomorgörcs, heves szívdobogás, egész testemben remegtem, és légzésproblémák), ami hasmenést is hozott magával, buszon azonban nincs WC. Nehéz volt az első pár alkalmon túl lenni, így vásároltunk autó. Most ott tartok, hogy néha már az autóban is jelentkeznek ezek a problémák (bár az autót bármikor meg lehet állítani).
Mit tanácsol, mit tegyek, hogy ne forduljon elő ilyen többet? Persze a háziorvosom beutalt a pszichiátriára, de csak 1 hónap múlva tudok odamenni. Addig is tehetnék valamit önállóan?
Válaszát előre is köszönöm!

| szorongásos betegség, kezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2011 ;16(júniusi)   InforMed

Válasz:  Megértem, hogy nagy gondot okoz a betegsége és a kísérő szorongásos betegség is, amit még el se kezdtek kezelni. Mondhatnám, hogy terelje el a figyelmét, foglalja le magát, mondjuk, vezesse az autót, de valójában ez nem olyan egyszerű, hogy levélben lehetne orvosolni. Csodálom, hogy már sokkal előbb nem fordult pszichiáterhez.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2011-06-20 23:43:23
| szorongásos betegség, kezelés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop