Ételvisszafolyás, endometriózis

Kérdés:  33 éves nő vagyok, súlyos endometriózis betegséggel, mely a végbélrészre is kiterjed sajnos. A betegség természeténél fogva terjed a szervezetben, tanácstalanságom oka főként ez.
Az utóbbi 0,5-1 évben gyakori tompa gyomorfájást érzek, ritkán hányok, (menzesz idején elég gyakran előfordul 1-2-szer alkalmanként), gyakorta szenvedek székrekedéssel (melyre a nőgyógyász is gyakran rákérdez a diagnosztizált bélvérzésem miatt - kolonoszkópia volt), napi szinten étkezések után több órával is az elfogyasztott táplálék visszalöttyen, mely erősen savas, maró érzetű. Puffadt vagyok, mely az endometriózisnak is lehet tünete.
A bőröm erősen mitesszeres (mindig is az volt, lehet genetika), gyakran teltségérzetem van, azonban kívánós is vagyok, olyan érzetem van, hogy mindig íznek kell lennie a számban, rossz a közérzetem, ha ennek nem teszek eleget. (Persze ez túlevéshez vezet sok esetben.)
Állítólag időszakosan rossz (acetonos, savanykás) szájszagom van, melyet magamon nem érzek. Terheléses cukorvizsgálaton voltam, az eredmény jó. Fáradékonynak, kedvtelennek érzem magam sok esetben, és nem tudom, hogy mihez kezdjek most.
A gyermektelenség pszichés oldala, az endometriózis terjedése, vagy egy újabb betegség?
Köszönöm segítségét!

| depresszió, endometriózis
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  A leírtak alapján az alap probléma kezdődő depresszió lehet. Kérjen segítséget pszichiátertől! Higgye el, sokat tud javítani a közérzetén!

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2009-10-02 11:44:25
| depresszió, endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop