Jobb oldali hasi fájdalom

Kérdés:  3 hete elhúzódó jobb bordaív alatti fájdalom gyötör. Első héten nem foglalkoztam vele, mert idén tavasszal is volt egy ilyen, háziorvosom vérképemet és ultrahangvizsgálatomat rendben találta és körülbelül 1 hét alatt elmúlt. Sajnos 3 hete ismét kezdődött az egész, egy hétig szenvedtem vele (arra gondoltam, hogy az epém fáj - hozzátartozik, hogy 7 éve epezacskómat eltávolították), de az első hét vége felé hasmenés is társult a betegség mellé, ezért felkerestem háziorvosomat, aki táppénzre vett és Panadol, NoSpa gyógyszereket írt fel.
Sajnos a második hét végére nem enyhültek panaszaim, sőt a hasmenés annyira fokozódott, hogy étkezés után 1 órán belül szörnyű hasmenés mellett kijött belőlem minden, akkor küldött el a fertőző osztályra, ahol vér-, vizelet- és székletmintát vettek tőlem, és Ciprofloxacin nevezetű gyógyszert kaptam. A gyógyszer hatására panaszaim enyhültek, de következő héten ismét előjött minden.
Visszamentem a fertőző osztályra, ahol ismét megvizsgáltak, de a leletek alapján semmilyen fertőzésem, gyulladásom nincsen. Papaverin és Normaflore szedését javasolta az orvos, a Papaverin használt, mert görcseim megszűntek a gyógyszer hatása alatt, de elég kellemetlen a közérzetem, ezért inkább nem szedem.
A vizsgálatok eredményei: hasam nyomkodás esetén nem fáj, amit nem értek, még a bordáim alá is benyúlt a doktornő, viszont a szúrkálást érzem. Széklet negatív, vizelet csillagos eredményei: fehérvérsejt: 6, baktérium: 530/ látótér, baktérium: 2939/ul. vér: Sol. transf. receptor: 2,07, HDL koleszterin: 0,87, LDL koleszterin: 2,68, Alfa-amiláz: 24, IgM: 0,30, vörösvértest szám: 4,5, Hemoglobin: 132.
Eltelt ismét egy hét azóta, jobb bordaív alatt fájdalmam megmaradt, néha jobb oldalon az alhasamnál szurkál, néha köldök irányában kisugároz, elviselhető, de nagyon kellemetlen. Hasmenésre mondhatjuk, hogy megszűnt, de a széklet emésztetlen ételt tartalmaz, ami viszont aggaszt.
Három hét alatt fogytam 8 kilót, és már lassan nem merek enni sem. Általános közérzetem jó, de nem tudom még meddig, nem érzem magam gyengének.
Merre induljak tovább?
Válaszát előre is köszönöm!

| hasi panaszok
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(októberi)   InforMed

Válasz:  Az eddigi összes leletével keressen fel egy gasztroenterológust!

Kapcsolódó cikkek a Gyomor-bélbetegségek rovatban olvashatók.

2009-11-08 18:23:37
| hasi panaszok
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop