Terhességi diabétesz?

Kérdés:  Terhességem 20. hetében magas lett a terheléses cukorvizsgálat eredménye (8,6 mmol/ml). Diétáztam, majd egy hét múlva reggeli után 1,5 órával vért vettek és annak az eredménye jó lett. Vásároltam egy vércukormérőt és rendszeresen mérem a vércukorszintemet evés előtt és után. A vércukormérő teljesen új - Accu check activ. Minden eredmény jó, 6,4 mmol/ml fölé nem megy a vércukrom a normális táplálkozás után sem. Az orvosom megkérdezte, hogy az első vizsgálat előtti napon mit ettem. Akkor nem tudtam rá válaszolni, majd eszembe jutott, hogy előző nap sok süteményt ettem (6-8 ishler), mert nem volt lehetőségem enni és csak ez volt nálam.
Lehetséges, hogy az előző napi sok édességfogyasztás miatt lett magas az érték? Előfordulhat, hogy a házi vércukormérő olyan sokat tévedjen, hogy ne mutassa ki a magas vércukorszintemet?
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség, szövődmény, diabétesz
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  Inkább azt tartom valószínűnek, hogy most odafigyel az étkezésre, és azért normalizálódtak az értékei. A terheléses vércukorvizsgálat nagyon megbízható, terhesség alatt pedig viszonylag gyakran kiderül, hogy baj van a cukoranyagcserével.
Diétázzon végig a terhesség alatt, majd a szülés után 6-8 héttel ismételjék meg a terheléses vércukorvizsgálatot!

Kapcsolódó cikkek a Terhességi szövődmények rovatban olvashatók.

2009-11-16 22:19:59
| terhesség, szövődmény, diabétesz
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop