Hasmenés

Kérdés:  Egészségi állapotom tökéletes volt mindaddig, amíg nem szedtem egy bizonyos antibiotikumot, most itt nem írnám ki a nevét (nehogy másnak ártsak ezzel). Végig sem tudtam az előírt adagot szedni, mert olyan hasmenést kaptam, ami irgalmatlanul nyákos, vizes és alhasi görcsös állapotot okozott. Leálltam az orvos javaslatára és nem szedtem végig!
Egy adag probiotikumot is beszedtem, de sajnos azóta havonta, vagy éppen ahogyan kedve tartja szervezetemnek, elkap egy gyors, és vizes hasmenés, néha görcsökkel, néha pedig nem.
Orvosom közölte velem irritábilis bél szindrómám van.
Ön szerint, kialakulhat ez így egy gyógyszeres kezelés után is, meddig tarthat, egyáltalán ki lehet ebből gyógyulni? Mert ezekre nem igazán tudom a választ? Mindig is inkább székrekedésekkel küszködtem, de most ez elkeserít, hogy valójában mit tehetnék a gyógyulás érdekében, annyira már rájöttem, hogy a savas gyümölcsök, és ételek megevése azonnal előhozza a hasmenést, de imádom a gyümölcsöket, és nem szeretnék lemondani róla.
Kérem, ha tud valami előremozdító tanácsot adni, segítsen!
Köszönettel!

| antibiotikum, bélflóra, hasmenés
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  Több dolog okozhat hasmenést. Hosszas cukorbetegség fennállás után az is felmerül, hogy a bélrendszer beidegzése károsodik, ami panaszt okoz.
Alapvető vizsgálatok: hasi ultrahang, széklettenyésztés, székletvér-vizsgálat ajánlott. Ha szükséges, gasztroenterológiai konzílium is szóba jön.

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2009-11-29 19:30:11
| antibiotikum, bélflóra, hasmenés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop