K-vitamin-mentes diéta

Kérdés:  Vérhígító szedése mellett milyen diétát alkalmazzak?

| K vitamin, diéta
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  A K-vitamint tartalmazó ételek - amennyiben nem egyenletesen, hanem egy-egy alkalommal nagyobb mennyiségben kerülnek az asztalra, képesek csökkenteni a vérhígító hatását, ezáltal a trombózis kockázatát növelik. K-vitamint főként zöldségfélék tartalmaznak, ezek teljes kihagyása az étrendből azonban nem ajánlott. Arra kell törekedni, hogy lehetőleg minden nap körülbelül azonos mennyiségben kerüljenek fogyasztásra. Vannak magas K-vitamin tartalmú ételek: máj, tojás, banán, eper, málna, paradicsom, paprika, saláta, spenót, spárga, káposzta, karfiol, brokkoli: ezek mennyiségét kell jobban megszorítani.

Kapcsolódó cikkek a Vitaminok, ásványi anyagok rovatban olvashatók.

2009-12-04 22:18:10
| K vitamin, diéta