Fogyókúrás diéta

Kérdés:  Túlsúlyos vagyok, ez év tavaszán kipróbáltam a turbó-diétát. Az eredmény katasztrofális lett, fogytam ugyan néhány kilót, de a kizárólag diétás turmixitalból álló diéta után a gyomrom nem tudta megemészteni a szilárd táplálékot, egy ideig hetente többször is hánytam.

Kivizsgáltattam magam, és kiderült, hogy epekövem van, az emésztésem lelassult, savtúltengésem és gyomorsérvem is van.

Miután már csak havonta egy-két alkalommal hányok, elmentem a sebészetre, hogy betervezzük az epeműtét időpontját. A rutin-vérvizsgálat alkalmával azonban kiderült, hogy nagyon rosszak a májfunkcióim. Diétáznom kellene, de nem tudom, hogy igazán mit fogyasszak, mert habár most a máj a legnagyobb problémám, amit az egyik betegségemre javasolnak, az ellentmond a másik fajta diétának.

Abban mindegyik diéta egyezik, hogy ne igyak alkoholt, kávét, és hagyjak fel a dohányzással, de ezeket eddig sem fogyasztottam. Szintén nem szoktam zsíros ételeket enni, az elhízásom inkább a nassolás és az ülő munka következménye.

Tanácsát előre is köszönöm!

| diéta, fogyókúra
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(decemberi)   InforMed

Válasz:  Semmilyen, rövid idő alatt jelentős fogyást ígérő diéta nem javasolt! Ez csak a diéta utáni visszahízást, illetve emésztési problémák kialakulását és nem a hosszú távú súlycsökkentés segíti!

A rendszeres, három fő és két kisétkezésre osztott, egészséges, csökkentett kalóriatartalmú étrend és a rendszeres testmozgás segít a súlycsökkentésben. Mindenféle étrend-kiegészítő annak, akinek a májenzimei magasak, tilos! A növényi, természetes eredetű táplálék kiegészítők arra érzékenyeknél károsak!

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúrarovatban olvashatók.

2009-12-18 19:46:55
| diéta, fogyókúra

Web Design & Development Prowebshop