Vírusos hasmenés a várandósság első heteiben

Kérdés:  A férjemmel kisbabát várunk. A teszt ma lett pozitív. Nagyon boldogok vagyunk. Aggaszt azonban, hogy a peteérés után egy nappal elkaptam egy lázas, hasmenéses vírust, ami első 4 nap enyhe gyomorfájással és hasmenéssel, majd az 5. és a 6. nap nagyon erős hasmenéssel járt. A lázat, éppen a tervezett baba miatt hűtőfürdővel (fél éjszakán keresztül 10 percenként) 37,4 alatt sikerült tartani. Semmilyen gyógyszert nem szedtem, rengeteg folyadékot ittam (sós tea, tonik).

2 napon keresztül reggel és este is bevettem az Elevitet + Ca és Mg pezsgőtablettával, később multivitamin itallal próbáltam pótolni a szervezetem veszteségeit. A gyomorfájás és a láz is gyorsan elmúlt, azonban a peteérést követő 9. nap is volt még egy kis hasmenésem, és a nyelvem is fehér volt még aznap.

Minden vírus károsíthatja a magzatot? Ha nem, mikor és milyen vizsgálatokkal tudhatjuk meg, hogy nem lett-e baja a babánknak?

Nagyon aggódunk, várjuk mielőbbi válaszát!

Előre is köszönettel!

| terhesség, szövődmény, vírusfertőzés
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(decemberi)   InforMed

Válasz:  Erre nőgyógyásza részletesebb választ tud adni. A korai szakban ért károsító hatások általában spontán vetéléssel járnak. Ha megmarad a terhesség, nem valószínű a károsodás.

Kapcsolódó cikkek a Terhességrovatban olvashatók.

2009-12-18 19:46:55
| terhesség, szövődmény, vírusfertőzés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop