Hasmenés

Kérdés:  28 éve nő vagyok, reggel kétszer van hol híg, hol pasztás székletem. Széklet bakteriológia negatív, vér nincs a székletben, parazitológia most már negatív, hasi ultrahang negatív. Voltam endokrinológusnál, és a pajzsmirigyhormonok normálisak. A vérképem is normális, még egy kis eltérés sincs. A belgyógyász szerint IBS-em van stressz alapján, mert az elmúlt két évemben nagyon stresszes életet éltem.

Szülés előtt meghalt édesapám, hazaköltöztünk Magyarországról Erdélybe, kicsi volt a fejkörfogata a kislányunknak, be is nőtt a kutacsa öt hónaposan és le is volt maradva mozgásában, volt egy kis agynyomása, és én ezeken addig aggódtam, amíg ez lett a vége.

A kislányunk hála istennek jól van, mint kiderült én aggódtam túl az egészet, mert még túl értelmes is. Közben volt egy arcüregműtétem, amire jó sokat készültem és idegeskedtem, mert a kislányom még szopott és nehezen maradt el, és persze én féltem a beavatkozástól is.

Önnek mi a véleménye erről, mert meg szeretnék nyugodni. Nem puffadok, nem görcsöl a hasam, nincs hányingerem, a családban senkinek nem volt vastagbél betegsége. Én előtte is olyan voltam, ha vizsga volt, akkor hasmenésem volt, de utána normális a széklet állaga, most meg a hasfogó teáknak sincs nagy hatásuk.

Az én koromban szokott vastagbélrák kialakulni, vagy ezt felejtsem el?

A válaszát előre is köszönöm!

| hasmenés, tejcukor érzékenység
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(decemberi)   InforMed

Válasz:  A túlzott aggodalom a leírtak alapján egészen bizonyos. Két dolgot azonban még érdemes megnézetnie: lisztérzékenység vagy tejcukor-érzékenység fennáll-e? Ez okozhat hasmenést, és nem mindig gondolnak rá.

Forduljon gasztroenterológushoz!

Kapcsolódó cikkek az Ételallergia és -intoleranciarovatban olvashatók.

2009-12-18 19:46:56
| hasmenés, tejcukor érzékenység
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop