Tisztítókúra

Kérdés:  Ön milyen véleménnyel van a különböző tisztító, méregtelenítő kúrákról? Azt olvastam, elkezdését csak orvosi felügyelet mellett javasolják, nehogy káros legyen. Ön szerint, javallt belekezdeni egy kúrába ilyen tünetek mellet: fáradékonyság, álmatlanság, ingerlékenység, gyakori fejfájás?
Háziorvosom már nem egyszer küldött vizsgálatokra ezek miatt. Nem találtak semmi rendellenességet. Mint említettem, olvasgattam, és különböző könyvek, cikkek szerint segíthet egy méregtelenítő kúra ezen tüneteken.
Önnek mi erről a véleménye? Érdemes lenne belekezdeni egy kúrába?
Válaszát előre is köszönöm!

| stressz
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(januári)   InforMed

Válasz:  A természetgyógyászat nagyon divatos és elterjedt, mert olyan problémákra kínál megoldást, ami a mai stresszel teli életben szinte mindenkinél előfordul. Mivel általában ártalmatlan, növényi eredetű alapanyagokat kínálnak, a természetességre hivatkozva sokan kipróbálják.
Alapvetően két problémát látok ebben: egyre több adat igazolja, hogy érzékeny egyéneknél bizonyos szerek májkárosodást okozhatnak, illetve nagyon kevés módszernek van tudományosan bevizsgált, igazolt hatása. (A költségekről nem is beszélve).
Véleményem szerint Önnek panaszai alapján stresszoldásra lenne szüksége, amit pszichiáter szakember hatékonyan meg tud oldani.

Kapcsolódó cikkek a Lelki egészség, önismeret, stressz rovatban olvashatók.

2010-01-17 12:35:41
| stressz
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop