Fogyni szeretnék, eldöntöttem

Kérdés:  Le kell fogynom, eldöntöttem. 55 éves, 173 cm magas nő vagyok, 101 kilóval. Lábaim nem bírják a terhelést, de szerintem más szervem sem, érzem. Konkrét tanácsot szeretnék Öntől kérni.

| fogyókúra, diéta
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(januári)   InforMed

Válasz:  Mivel nincsenek csodaszerek, Önnek eleinte sok energiát kell fektetnie abba, hogy megtanulja a - mennyiségileg is - helyes étrendet. Nem kell hozzá más, mint egy részletes kalóriatáblázat (az internetről letölthető), egy konyhai mérleg és egy számológép.
Először tanulmányozza át részletesen, melyik ételben mennyi a kalória, így már az elején kiderül, mik a kis és mik a nagyobb mennyiségben fogyasztható ételek. Önnek úgy kell összeállítania az étrendjét, hogy a napi elfogyasztott mennyiség 1200 kalória körül legyen. Ezt azért célszerű ötszöri étkezésre osztani, mert egyrészt kevésbé fog éhezni, másrészt élettanilag is szerencsésebb étkezéseket nem kihagyni.
Minden étkezésnek számít, amit iszik, amit csak bekap, amit megkóstol. Reggeli-vacsora kb. 300-300 kalória, ebéd 400, tízórai, uzsonna pedig 100-100 kalória legyen!
Ha vásárolni megy, csak olyan készételt vegyen meg, amin feltüntették a kalória tartalmát, így könnyen be tudja illeszteni az étrendjébe. Ha főz magának, a tisztított, nyers összetevők kalóriatartalmát kell összeadni, és máris tudja, mennyit ehet belőle. Amikor már belefáradt a számolásba, húzzon kényelmes cipőt, és minden nap gyalogoljon fél órát! Ha elég kitartó, már az első hónapban 2-4 kg-ot tud fogyni, 3 hónap alatt 6-10, fél év alatt 12-20 kg-tól is megszabadulhat!
Sok sikert kívánok!

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2010-01-31 15:42:12
| fogyókúra, diéta

Web Design & Development Prowebshop