Diabétesz, fogyás

Kérdés:  Nemrégiben inzulin túltermelést állapítottak meg nálam. Egyéb hormonális eltérést nem igazoltak a vizsgálatok. Hogy emiatt, vagy sem, a gyermekáldás sem érkezik. Az orvos tanácsa a diéta és a mozgás. (1 év alatt 20 kilót fogytam, natív CH mentes diétám miatt, ez most pár hónapja stagnál).
Érdemes metforminnal kiegészíteni az orvos által tanácsoltakat, vagy ez önmagában is elegendő lehet az áhított cél elérése érdekében?

| diabétesz
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  Gratulálok a fogyáshoz, igazán szép teljesítmény! Az a jó hír, hogy a testsúlycsökkenés önmagában képes az inzulin túltermelést megszüntetni.
Érdemes lenne megismételni a labort, és csak az eredménytől függően jön szóba a metformin kezelés.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2010-02-27 20:33:29
| diabétesz

Tévhitek a cukorbeteg diétáról

Számtalan tévhit él arról, hogyan ajánlatos táplálkoznia a cukorbetegeknek. Van, aki azt hiszi, a cukor okozza a cukorbetegséget, mások szerint minden kedvenc ételünkről le kell mondanunk.


Cukorbeteg diéta

A cukorbetegség (diabétesz) súlyossága nem a kezelési módtól (csak diéta, tabletta, inzulin) függ, hanem a szövődmények jelenlététől vagy hiányától.


Ügyeljünk a lábunkra!

Az aktív életvitelhez elengedhetetlen az egészséges láb. A láb ritkán javul meg magától, ráadásul állapota a korral is romlik. Gyakran látszólag kisebb kellemetlenségek később súlyosabb problémákat okozhatnak. Most itt csak a legfontosabb panaszokra utalunk.


Csökkent az új diabetesz esetek száma az USA-ban

Meglepő módon csökkent az amerikai felnőttek körében az új diabéteszes esetek száma annak ellenére, hogy az elhízottak aránya viszont növekedett.


Édes csábítás

A cukor manapság gyakran akkor is felbukkan, ha a fogyasztó egyáltalán nem számít rá és ízlelőbimbói sem érzékelik igazán. A vitaminrabló cukorról ma már mindenütt hallani. De valójában mi is az igazság? És mit tehetünk annak érdekében, hogy az édességek árjában ne süllyedjünk el szép csendesen?


Web Design & Development Prowebshop