Hányinger, hasmenés

Kérdés:  Január 20-a óta szenvedek hányingertől, gyakori székletürítéstől. Általános állapotomra a levertség jellemző. Háziorvosom szerint immár 4. alkalommal kaphatok el valamilyen hányingerrel, hasmenéssel járó vírust. De én már kételkedem benne, mert bár amikor elkezdődött a családom minden tagján végigsöpört (rajtam is), viszont a hányinger, étvágytalanság, gyakori székletürítés nálam azóta is fenn áll, és heti 1 alkalommal hőemelkedéssel is jár.
Kezdetben a "vírusos fertőzések" között 3-4 nap eltelt, most viszont már nincs tünet nélküli napom. A családomban, senki sem kapja újra el. Ráadásul 2 hete ki sem mozdulok otthonról, nehogy újra összeszedjek valamit. Az elmúlt idő alatt 3 kg-ot fogytam (58 kg-ról 55 kg-ra). Számomra érdekes, hogy éjszakáim nyugodtak, tüneteim nem jelentkeznek. A tünetek kezelésére B6-vitamint és ha már nagyon émelygek Daedalon tablettát szedek.
Mi okozhatja ezeket a tüneteket?

| hasmenés, hányinger
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  Ki kellene vizsgálni. Széklettenyésztés, hasi ultrahang (epekő?), gasztroenterológiai vizsgálat bélbetegség kizárására. Időnként pszichés ok húzódik meg a hasmenés mögött.

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2010-03-07 14:50:58
| hasmenés, hányinger
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop