Hipoglikémia

Kérdés:  36 éves nő vagyok, jelentős túlsúllyal. A problémám, hogy 1,5 éve kaptam Meforal tablettát (napi 2x), a néha fel-felugró vércukorszint csökkentésére. (Nem volt jelentős, leginkább 6 körül volt, de amikor fentebb ment, az volt 8-10 is.)
2 hete rosszul lettem, ami remegéssel, reszketéssel járt, nem akart elég lenni a levegő, betompult a gondolkodásom, és iszonyatos rossz volt a közérzetem. Kegyetlen éhség gyötört (hirtelen), de enni nem tudtam, mert émelyegtem. Eszembe jutott, hogy lehet, hogy leesett a vércukrom, és ettem édességet. Ezután megmértem a vércukrom, és 4,0 lett. Rá 40 percre, pedig 2,3 annak ellenére, hogy folyamatosan fogyasztottam cukrosat.
A Meforal szedését ekkor abba is hagytam. 2 hét után is fennáll ez a probléma. A háziorvosomat csak 1,5 hét múlva áll módomban felkeresni (tudom, ha nagy a baj, azonnal orvos, ügyelet, kórház, vagy klinika), de addig szeretnék tanácsot kérni, hogy mi lehet ennek az oka?
6 hete a jobb lapockámból idegi eredetű fájdalom sugárzik a fejem jobb oldalára, és a nyakam jobb oldalán a nyirokcsomó nagyon meg van dagadva. Amikor jönnek ezek a hypoglikaemiás rosszullétek, akkor nagyon erősen fáj, és a nyirokcsomónál szinte görcsöl. Lehet ezeknek tünete egymáshoz? Tudom, elhanyagoltam ezeket a tüneteket, de nem vagyok egy orvoshoz járó típus.
Most bepótolom! Kérem, írjon választ, mi okozza ezeket?
Köszönöm!

| diabétesz, hipoglikémia
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(májusi)   InforMed

Válasz:  A Meforal abba a gyógyszercsoportba tartozik, ami önmagában nem, vagy igen ritkán okoz hypoglikaemiát. Mindenképpen részletes kivizsgálásra (EKG is) van szükség! A nyirokcsomóit is célszerű ultrahangvizsgálattal megnézetni esetleges egyéb társuló betegség felismerésére, ami a rosszulléteit provokálja.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2010-05-20 10:21:06
| diabétesz, hipoglikémia
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop